Sisteme de management al inventarului pentru firme

Inventar periodic sau unul perpetuu ? Firma ta de care are nevoie? Care este diferenta dintre cele doua sisteme de gestionare a stocurilor? Majoritatea intreprinderilor mici folosesc in continuare managementul inventarului periodic, desi managementul inventarului permanent devine din ce in ce mai popular.

Dezvoltarea tehnicilor de scanare cu computerul sunt din ce in ce mai sofisticate, inventarul permitand utilizarea regulata a sistemelor continue ale stocului companiilor.

Tot mai multe intreprinderi folosesc scanere la punctele de vanzare, iar in conformitate cu principiile contabile general acceptate, acestea pot utiliza fie sisteme continue ale stocului, fie sisteme de inventar periodice.

Ce este un sistem al inventarului permanent?

Un sistem de inventar perpetuu este o metoda de urmarire continua reprezentand vanzarile intr-un cont de inventar in cazul in care nu exista niciun furt sau marfa deteriorata.

Este un sistem de gestiune a stocurilor care se activeaza automat in magazin dupa fiecare tranzactie. Acesta elimina necesitatea inchiderii magazinului in mod constant, deoarece sistemele de inventariere perpetuu permit inventarierea continua. Sistemele de inventariere pastreaza o functionare a contului de inventar al companiei.

Sistemele de inventar perpetuu implica o evidenta mai stricta decat sistemele de inventariere periodice. Fiecare obiect de inventar este pastrat intr-un registru separat. Aceste registre de inventar contin informatii cu privire la costul bunurilor vandute, achizitii si inventar, pe de alta parte.

Sisteme de management ale inventarului permanent permit un grad ridicat de control al marfurilor companiei de catre conducere.

Managementul inventarului perpetuu este folosit in general de companiile care au capacitatea de a scana obiectele de inventar vandute si care folosesc la punctul de vanzare sistemele de inventariere.

Ce este un sistem de inventariere periodica?

Un sistem de inventariere periodica nu are nevoie de o urmarire de zi cu zi a inventarului fizic. Achizitiile, costul bunurilor vandute si inventarul, pe de alta parte, nu pot fi urmarite pana la sfarsitul perioadei de timp contabile. Cand se realizeaza un inventar fizic si acesta este incheiat se compara suma cu achizitiile facute.

Managementul inventarului periodic permit unei companii sa stie cand incepe si cand se termina un inventar, dar nu urmareste stocul contabil de zi cu zi. Acest lucru inseamna ca nu exista informatii periodice.

Daca detineti o afacere si sunteti la inceput de drum, managementul periodic al inventarului este cu siguranta o optiune mai buna cu un simplu registru de numerar si a unei proceduri de contabilitate simpla.

Daca vindeti servicii mai degraba decat produse, este posibil sa nu fie nevoie de un sistem de gestionare a inventarului.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *