Sfaturi contabile de la experti: intelegerea diferentelor dintre diviziuni si clase

Capacitatea de a sorta tranzactiile contabile prin diviziuni definite de utilizator si clase in programul de contabilitate este o modalitate foarte buna de a urmari si de a analiza ce domenii ale afacerii dvs sunt cele mai profitabile.

Din pacate, in multe intreprinderi sunt contabili care nu profita pe deplin de aceasta optiune, deoarece ei nu inteleg in mod clar diferenta dintre diviziuni si clase si cum sa le foloseasca. Sa speram ca exemplele urmatoare vor clarifica unele dintre confuzii in acest sens.

Folosirea diviziunilor in soft

Daca va doriti externalizarea serviciilor de contabilitate pentru a va fi furnizate rapoarte separate de profit si pierderi pentru diferite domenii ale afacerii, crearea de subdiviziuni le va permite sa faca acest lucru. Iata cateva exemple de diviziuni ce pot fi setate in aproape orice soft de contabilitate pentru diferite modele ale industriei de constructie:

Servicii de contabilitate: salarizare, datorii pe termen scurt, facturare, full service

Contractor mecanic: serviciul rezidential, serviciul comercial, constructii noi

Contractor constructii: bai, bucatarii, toata casa, reparatii

Dupa cum se poate vedea cu exemplul prezentat, modul in care alegeti sa impartiti serviciile este in totalitate alegerea voastra si poate diferi de la o afacere la alta. Prin selectarea unei diviziuni la crearea unei facturi, veniturile din factura vor fi etichetate in mod corespunzator pentru aceasta divizare.

Selectati o divizie la introducerea unui proiect de lege, a unui furnizor, pentru a autentifica costurile de materiale sau servicii specifice acestei sarcini.

Cu acest proces o afacere poate rula apoi rapoarte ale diviziei de profit si pierderi care ne arata veniturile, costurile si profitul brut pe roluri distincte in cadrul companiei.

Folosirea claselor in softul contabil

Clasele functioneaza similar cu diviziunile. Cu toate acestea, fiecare element pe o factura a furnizorului sau factura a clientului poate avea o denumire de clasa separata. Clasele pot fi numere de locuri individuale sau nume folosite cu sau fara diviziuni.

O analiza mai profunda a unei diviziuni poate fi asigurata de subsectiunile reprezentate prin clase. Iata cateva exemple de moduri in care clasele pot aduce informatii suplimentare pentru o afacere.

Prin serviciul de sub-sectiuni:

Diviziunea: Serviciul rezidential; Clasele: instalatii sanitare, de incalzire, aer conditionat

Diviziunea: Serviciu comercial; Clasele: instalatii sanitare, instalatii de incalzire, aparat de aer conditionat

Diviziunea: Constructie noua: Clase: aceleasi ca mai sus.

Utilizarea numerelor de locuri de munca sau nume ca si clase prevede ca externalizarea contabilitatii sa se faca usor atat pentru contractori cat si pentru furnizori de servicii.

Acest lucru poate fi benefic in special atunci cand clientii unui contractor pot avea mai multe proiecte facturate pe tot parcursul unui an. Contabilitatea contractantului poate rula un raport de profit si pierdere pe clasa pentru a vedea rapid ce sarcini au fost cele mai profitabile.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *