Secrete din contabilitate pe care contabilul tau s-ar putea sa nu le stie

Multi dintre cei implicati in finantele afacerilor de dimensiuni mici si chiar medii nu sunt contabili de fapt. Acestia pot fi manageri de birou, asistenti administrativi si receptioneri, cu suficiente sarcini pe care sa le gestioneze ca sa se mai poata ocupa si de conturile afacerii.

In mod ideal, ei au cunostinte de lucru despre software-ul de contabilitate, astfel incat nu necesita nici o pregatire suplimentara. Dar asta nu inseamna ca este eficient pentru a contabiliza afacerea de dimensiuni medii in crestere.

Pe masura ce afacerea dvs creste, iar veniturile anuale ajung la sume considerabile, aceste tipuri de contabilitate part-time ar putea fi peste atributiile lor.

Si sunt o multime de chestiuni de inteles cand este vorba de nevoile contabile si de contabilitatea companiilor cu crestere rapida. Iata cateva dintre secretele de contabilitate pe care orice contabil actual se poate sa nu le cunoasca.

A urma principiile de contabilitate general acceptate necesita utilizarea metodei de contabilitate prin angajamente, mai degraba decat metoda bazata pe numerar. Ca orice companie cu crestere rapida, si a dumneavoatra isi doreste o contabilitate in conformitate cu legile si normele locale.

Dar, de multe ori, in cadrul afacerilor mici, cu angajati care nu sunt cu adevarat contabili, acestia nu cunosc standardele. Conform acestora, balanta trebuie sa se faca in primul rand cu modul in care cheltuielile si veniturile sunt inregistrate pe bilanturi.

Dar, exista o serie de alte principii care trebuie respectate, asigurand acuratetea, onestitatea, promptitudinea si utilitatea datelor financiare.

Impozitele pe salarii pot fi complicate in cazul in care angajatii lucreaza si in strainatate. In statele care nu au incheiat acorduri de reciprocitate, angajatorii trebuie sa retina impozitele pe salarii atat in statul in care locuieste angajatul, cat si in statul in care acesta lucreaza.

In cazul in care un angajat, de exemplu, traieste in Iasi, dar face naveta pentru a lucra intr-un birou din Chisinau, acesta este un fenomen obisnuit si ar fi cel mai probabil infiintat atunci cand angajatul incepe treaba.

Dar, anumiti angajati pot trai in acelasi stat in care lucreaza de cele mai multe ori, facand naveta intr-un alt stat pentru apeluri si oportunitati de a face vanzari. Acest lucru se intampla frecvent in industria de contractare, cand echipele de constructori si instalatori si-ar putea face de lucru intr-un stat vecin.

Chiar daca din punct de vedere al slarizarii, compania se ingrijeste de toate aceste aspecte, inregistrarile contabile trebuie sa reflecte, de asemenea, situatia cu acuratete.

Multe intreprinderi de dimensiuni medii au erori in contabilitate, atunci cand vine vorba de retinerea taxelor peste granitele statale. Erorile se pot aduna si conduce in final la un audit fiscal, intr-un scenariu din cel mai rau caz.

Asta ca sa nu mai vorbim de haosul creat la depunerea declaratiilor fiscale in celalalt stat pentru a solicita restituirea impozitelor pe venit.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *