Evaluarea unui expert in contabilitate

Atunci cand se evalueaza competenta si compatibilitatea unui expert contabil pe care iti doresti sa-l angajezi, cere candidatilor sa-ti explice cum s-ar ocupa de situatii relevante pentru tine.

De exemplu: Cum te-ai descurca cu un audit de la biroul de finante publice venit sa caute si sa verifice cheltuielile in privinta autoturismelor de la firma? Asculta raspunsurile si apoi poti decide daca asta e modul in care doresti ca afacerile tale sa fie manipulate.

Realizeaza, de asemenea, ca, avand un contabil care are o abordare diferita, poate fi un lucru bun. Doar sa fii sigur ca acel contabil nu te preseaza in a face lucruri cu care nu te simti confortabili sau care nu te reprezinta si nu-ti fac cinste.

Taxele: intrebati in avans despre acest aspect. Cele mai multe firme de contabilitate taxeaza la ora, iar tarifele variaza de la cateva sute de lei la cateva sute de dolari.

Cu toate acestea, altii lucreaza pe un avans lunar. Ia o serie de citate de la diferiti contabili in acest sens in timpul interviurilor. De asemenea, incercati sa obtineti o estimare a taxele totale anuale pe baza serviciilor pe care le-ati discutat.

Nu-ti baza decizia angajarii exclusiv pe costuri. Cu toate acestea, daca un contabil percepe un tarif orar mai mare este probabil sa fie mai experimentat si capabil sa lucreze mai repede si mai eficient decat un novice care iti incarca mai putin nota de plata.

De asemenea, fii sigur ca vei cere referinte, in special de la clienti din industrie. Apeleaza la ei pentru a afla cat de multumiti au fost de serviciile contabilului, de taxele percepute si de disponibilitatea sa.

Profita din plin de relatia cu contabilul

Dupa ce faci o alegere, urmeaza sa precizezi termenii acordului intr-o scrisoare de angajament.

Documentul ar trebui sa detalieze toate conditiile si declaratiile pentru a fi pregatit, precum si tarifele cu care urmeaza sa fie incarcata factura. Acest lucru te asigura atat pe tine cat si pe contabil ca aveti aceleasi asteptari.

De asemenea, abtine-te pana esti sigur de incheierea acordului cu viitoarea firma de contabilitate. Nu inmana contabilului o cutie de pantofi plina cu chitante.

Noteaza detaliile tuturor controalelor in registrul special al societatii, indiferent daca acestea sunt pentru utilitati, consumabile si asa mai departe.

De asemenea, pentru a identifica sursele de venit pe fisele tale de depozit bancar este mai bine sa mentii inregistrarile cu cat mai mult cu atat mai bine.

Cu cat esti mai atent in toate hartiile pe care le obtii, cu atat mai putin timp va trebui sa petreaca contabilul pentru a le descifra, iar timpul economisit poate insemna tarife percepute reduse.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *