Decizii cheie in contabilitate la inceput de drum

Pornirea unei afaceri poate fi un proces coplesitor, dar daca urmati aceasta lista, veti avea o ordine de stocare a finantelor inca de la inceput.

Prin deschiderea tipului corect de cont bancar puteti determina cat de mult profit va va aduce fiecare produs vandut, iar aceste sarcini vor contribui la succesul afacerii dumneavoastra, acum si pe masura ce aceasta va creste.

Determina modul in care vei fi platit

Cand vanzarile incep sa se ruleze, ai nevoie de un mod de a accepta platile. Daca sunteti un proprietar de magazin de exemplu, puteti opta pentru a accepta plati cu card de credit.

Acest lucru va scuteste de efortul de a crea un cont de comerciant sau sa platiti o terta parte pentru aceste servicii. Daca doriti sa acceptati plati cu card de credit va fi nevoie de un cont de comerciant sau puteti utiliza un al treilea procesor de plata, precum PayPal, binecunoscut deja.

Un cont de comerciant este un tip de cont bancar care permite afacerii dumneavoastra sa accepte un card de credit pentru plati catre clienti. Daca utilizati o terta parte ca procesor de plata, taxele sunt, in general, in jur de 2,9 la suta pe tranzactie.

Stabilirea unor proceduri fiscale de vanzari

Lumea internetului online a zguduit reglementarile fiscale de vanzari si comerciantii sunt, desigur, un pic confuzi din cauza unor probleme de localizare.

Atunci cand un client intra intr-un magazin traditional de vanzare cu amanuntul, acesta plateste conform bonului fiscal primit, indiferent de statul sau provincia in care face achizitia si indiferent daca traieste in acel oras sau doar il viziteaza.

Cu toate acestea, atunci cand vinde on-line, de multe ori comerciantul vinde pentru clienti care locuiesc in diferite orase si chiar tari.

Vanzarea pentru clientii internationali pot fi mai usoare decat vanzarile interne, deoarece de multe ori nu au nevoie de a percepe impozitul la vanzare. Pentru unuii proprietari de magazine, achizitiile internationale sunt scutite de impozit, de asemenea.

Cu toate acestea, astfel de activitati pot ridica probleme si complicatii in functie de tara in care locuiti. Deci, verificati cu un contabil informatiile detaliate cu privire la reglementarile din statul dumneavoastra, specifice si referitoare la politica fiscala internationala de vanzari.

Determinarea obligatiilor fiscale aferente

Obligatiile fiscale variaza in functie de structura juridica a afacerii. Daca este vorba de o forma juridica independenta, proprietate exclusiva sau parteneriat, vei inregistra veniturile comerciale in declaratia de impozit personal.

Corporatiile, pe de alta parte, sunt entitati impozitate separat si sunt taxate in mod independent de proprietari.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *