Ce presupune un serviciu contabil profesionist

In lunile sau anii de cand ai devenit proprietar de afaceri, de cate ori vi s-a spus ca aveti nevoie de servicii de contabilitate? Daca esti ca majoritatea proprietarilor de afaceri, raspunsul este, probabil, ca de o multime de ori.

Din momentul in care ai deschis portile pentru prima data si a colectat primul leu, consilieri, parteneri si alti asociati bine intentionati v-au sugerat fara indoiala un serviciu de contabilitate pentru a ajuta la mentinerea conturilor si a finantelor companiei dumneavoastra pe drumul cel bun.

Daca ati ignorat pana acum sfatul, ar putea fi un moment bun pentru a incepe sa faci ceva cercetare inainte de a sapa gaura mai adanc, pentru ca un serviciu de contabilitate face mai mult decat sa inregistreze datoriile si creantele, acesta garantand securitatea, puterea si succesul muncii tale.

Un serviciu de contabilitate ofera o abordare pe trei niveluri, pentru dezvoltarea si mentinerea proceselor financiare globale ale companiei dumneavoastra si de management. Prima a fost creata de catre specialistul in software de contabilitate.

Acesta creeaza fisierul de date contabile, astfel incat sa fie adaptat la nevoile specifice ale dumneavoastra si ale afacerii. Tot el se va asigura ca aveti acces la software-ul si rapoartele de care aveti nevoie.

Urmatorul este contabilul insarcinat. Stim cu totii indatoririle de baza ale unui contabil: de a urmari datoriile si creantele si pastra toate tranzactiile financiare indocumentate. Suna destul de simplu, dar exista mult mai multe cerinte de la un astfel de job decat cele de la prima vedere.

Un contabil complet poate administra, de asemenea, salarizarea, depozitarea, crearea si mentinerea rapoartelor financiare lunare, gestionarea in continua schimbare a taxelor de vanzare precum si impozitele trimestriale si retinute la sursa.

De asemenea, contabilii reconciliaza declaratii bancare la conturile interne si chiar ajuta in timpul unui audit intern sau alte controale.

Fie ca doriti sa obtineti un imprumut de afaceri, raspunde la un auditor sau pur si simplu elabora planul de buget si de afaceri de anul viitor, aveti nevoie de ajutorul unui contabil complet.

Ei te pot ajuta sa te asiguri ca fiecare dintre aceste sarcini sunt completate corect, in timp util si ca acestea sunt suficient de precise pentru a fi cu adevarat utile.

Intre specialistul software si contabil va incepe sa se creeze un set de controale si de echilibru in cadrul afacerii.

Cheltuielile departamentelor vor fi inregistrate individual si analizate de catre contabil, conturile de creante si datorii vor fi evaluate si indeplinite, iar cheltuielile companiei sunt puse in contrast cu bugetul de revizuire si analiza, care poate ajuta la identificarea ineficientei si crearea unor bugete viitoare mai precise.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *